Tuesday, 2 July 2013

Strawberry White Wine Vinegar.

River Cottage - River Cottage Community Recipes:
Ingredients
400g hulled strawberries
600ml white wine vinegar
120g caster sugar
Directions
Quarter the strawberries and mix them with the sugar and vinegar in a non-reactive (glass or porcelain) container. Shake well to dissolve the sugar and leave, covered, for 24 hours.
Remove the strawberries then strain through a coffee filter into a 750ml Costalata Swing Top Bottle.
The vinegar will keep well for several months in a cool, dark cupboard or in the fridge. To use it, whisk 1 part of the vinegar with 2 parts olive oil, or a lighter oil such as grapeseed for a brighter colour. Serve on salads – it’s particularly delicious with tomato.


---------------
300 мл яблочного уксуса
столовая ложка сахара, можно две
300 гр клубники

Приготовление:

1. Клубнику хорошо вымыть, очистить и разрезать пополам/на четвертинки.
2. Залить уксусом и оставить "мариноваться" при комнатной температуре на пару часов. В стеклянной/керамической посуде.
3. Пересыпать клубнику и перелить уксус в кастрюлю, добавить ложку или две сахара. Довести до кипения.
4. Убавить огонь и минут 10 варить на медленном огне.
5. Процедить через мелкое сито и разлить в чистые бутылки. Охладить.
Xранить при комнатной температуре, как обычный уксус, в темном месте.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment