Monday, 8 February 2016

Pork belly roast.

From cookbook Mamushka by Olia Hercules the ex-Ottolenghi chef putting Ukrainian food on the map in London.

If you dont have fancy/beloved fermented miropoix*, use saurkraut instead.
Mix it with grated fresh apple, toasted fennel and carawai seeds, prunes and dried apricots.
Thats your bed.
Then mix: soy sauce, mustard, bit of nutmeg, clove, cardamom (black and green), good vinegar, maple syrup, grated garlic and ginger - marinate the pork in it.
Put pork and marinade over the saurkraut.
Roast as you would a good pork belly.

*Мирпуа (фр. mirepoix), или суповая зелень (нем. Suppengrün) — овощная смесь в европейской кухне из корнеплодов (морковь, брюква, корень сельдерея, корень петрушки), луковых (порей, репчатый лук) и столовой зелени (петрушка, листья сельдерея, тимьян и др.), которая добавляется в бульон для придания ему аромата.

No comments:

Post a Comment