Thursday 19 June 2014

Strawberry Preserves. From Wlliams-Sonoma.

Strawberry Preserves | Williams-Sonoma:
"Look for small ripe berries, then preserve them whole for this delicious conserve.
Ingredients:

4 cups small ripe strawberries, about 1 lb. - 453gram, washed and hulled
Peel (with white pith) of 1/2 lemon
3/4 cup superfine sugar
Directions:
Put the strawberries and lemon peel in a wide heavy pot.
Using a rubber spatula, fold in the superfine sugar.
Let stand at room temperature, stirring occasionally with the spatula, for 2 hours. (The berries will release their juices and the sugar will dissolve.)


Set the pot over medium heat and bring the strawberry mixture to a gentle boil.
Cook, stirring gently a few times, until the berries are just tender, about 3 minutes.
Remove the pot from the heat.
Using a slotted spoon, transfer the berries to a hot sterilized pint canning jar.
Return the pot with the berry juices and lemon peel to medium-high heat and boil until the syrup thickens, 1 to 2 minutes.


Remove the pot from the heat and let the syrup settle.
Using a mesh skimmer, skim off any foam.
Discard the lemon peel.
Pour the hot syrup into the jar over the strawberries.
Using a paper towel dipped in hot water, wipe the rim clean, then screw on the lid.
Let cool.
Refrigerate the preserves for up to 3 months.

Makes 1 pint - 1 Pint [UK] = 2.40189 Cups = 568 gr [water]
Recipe by Canal House Cooking"
-----------
“Этот рецепт если вы хотели бы сохранить ягоды целиком.
Состав:
- 4 чашки небольших спелых ягод клубники, около 1 фунта (410 грамм), промывают и удаляют зеленые листья -чашечки
- Кожуру (с белой сердцевиной) 1/2 лимона - половины лимона.
- 3/4 стакана сахара (superfine) - Ультрамелкий сахар близкий к пудре.
Как:
Положите клубнику и лимонную цедру в широкий таз.
Используя резиновую лопаточку, аккуратно смешать с сахаром.
Дайте постоять при комнатной температуре, периодически помешивая шпателем, в течение 2 часов. (Ягоды дадут соки и сахар растворится.)
Установите таз на средний огонь и довести смесь к закипанию.
Кипятить, слегка помешивая несколько раз, пока ягоды не станут мягкими, но целыми, около 3 минут.
Снимите кастрюлю с огня.
Шумовкой, переложить ягоды в горячие стерилизованные банки.
Верните кастрюлю с ягодным соком и лимонной цедрой на средний огонь и варить, пока сироп не загустеет, от 1 до 2 минут.
Снимите кастрюлю с огня и дайте сиропу отстояться.
Снять пену.
Вынуть цедру лимона.
Залейте горячим сиропом клубнику в банках.
Использование бумажное полотенце, смоченной в горячей воде, вытрите обод - он должен быть чистым, закрыть крышками.
Дайте остыть.
В холодильнике хранить до 3 месяцев.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment